• darkblurbg
    Specialist in personen- en familierecht

Voelt u zich vrij om uw vragen voor te leggen. Dit kan telefonisch, maar u kunt ook langs komen op kantoor. Marijke de Haas is graag bereid om – gedurende een half uur kosteloos – met u kennis te maken en u van informatie te voorzien. Tijdens dit gesprek krijgt u uitleg over de behandeling van uw zaak, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Na de kennismaking beslist u of u uw zaak door de betreffende advocaat/ mediator wilt laten behandelen en bepaalt de advocaat/ mediator of het haar vrijstaat om uw belangen te behartigen.

Kosten

Tijdens de kennismaking bespreekt de advocaat/ mediator tegen welk tarief zij haar werkzaamheden voor u verricht. Tevens maakt zij met u heldere afspraken over de wijze van declareren en betalingen.

De Haas Advocatuur & Mediation beschikt niet over een derdengeldrekening.

Gefinancierde rechtsbijstand

De advocaat/ mediator bespreekt met u of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand. Voor de voorwaarden en informatie kunt u de website www.rechtsbijstand.nl raadplegen.

Fiscale mogelijkheden

Advocaatkosten die worden gemaakt in het kader van een echtscheiding zijn niet fiscaal aftrekbaar. Wél aftrekbaar zijn de kosten die de alimentatie-ontvanger maakt in het kader van het verkrijgen, verhogen of behouden van de partneralimentatie. Het gaat dan om de proceskosten en de kosten voor de juridische hulp die u inschakelt. Kosten die u maakt in het kader van inning van de alimentatie zijn eveneens aftrekbaar. De Haas Advocatuur & Mediation specificeert haar facturen, zodat u (een deel van) de factuur eventueel kunt opvoeren als aftrekbare kosten.